Voitettu piste

22.9. NoPS-VPS 1-1 (1-1)

Sunnuntaina oli edessä kauden viimeinen esiintyminen rakkaalla kotinurmella, kun kauden viimeinen luonnonnurmi-matsi miteltiin Tapio Rautavaaran kentän vielä aivan passelissa kunnossa olevalla viheriöllä. Vieraaksi saapui jo toistamiseen tämän kesän aikana VPS-j, joka oli tasapisteissä isäntiensä kanssa, mutta heikomman maalieronsa vuoksi pari pykälää alempana sarjataulukossa. Kauden aiemmissa kohtaamisissa vaasalaiset olivat olleet niskan päällä, sillä kotiottelunsa "Vepsu" voitti puhtaasti 8-0, kun taas Nokialla kesäkuun alussa päädyttiin tasatulokseen.

Viimeinenkin Keskuskentän kotipeli oli kerännyt yli satapäisen yleisön ja se pääsikin avaamaan äänijänteensä heti toisella peliminuutilla keltamustan saatua salama-alun pistejahdilleen. Santeri Konttinen linkosi sivurajaheiton aina maalin edustalle asti ja epäonnekas vieraspeluri puski pallon oman maalin etunurkkaan. Nopea takaisku selvästikin lamautti nimekkään vierailijan peliä ja etenkin alakerrassa se sortui useampaankin kardinaali-mokaan. NoPS pääsikin pariin otteeseen yrittämään lisäosumien värkkäämistä, mutta sellaisia ei kuitenkaan nähty. Jakson edetessä vieraat saivat kuitenkin pikku hiljaa pelinsä rullaamaan ja kotijoukkue joutui vetäytymään puolustuskannalle. Se teki sen kuitenkin oikein hyvin ja vieraat alkoivat selvästikin turhautua, kun murtosyöttö toisensa jälkeen epäonnistui. Pariin kertaa kotipuolustus viimeisenä lukkonaan maalivahti Saku Lehtonen joutui kuitenkin suorittamaan ihan tosissaan, mutta näistäkin selvittiin. Ihan tauolle asti ei kuitenkaan selvitty, sillä pari minuuttia ennen taukoa Vepsu iski pelitapahtumiin nähden ansaitun tasoituksen. Antonio Almen pelattiin nokikkain Lehtosen kanssa, eikä Veikkausliigassakin tällä kaudelle verkkoa heiluttanut peluri paikassa erehtynyt vaan neppasi vieraat tasoihin.

Kotijoukkue ei kuitenkaan jäänyt myöhäistä tasoitusta harmittelemaan, vaan tuli jälleen ennakkoluulottomasti toiselle puoliajalle. Keltamusta kehitteli jakson ensimmäisen vartin aikana muutamankin maukkaan tekopaikan ja myös erikoistilanteet olivat alati vaarallisia. Aivan huippupaikat jäivät kuitenkin puuttumaan. Niin ne toki puuttuivat vierailtakin ja vaikka VPS jälleen jonkin verran hallitsevampi osapuoli, niin mitään kovin vaarallista ei Lehtosen maalin lähellä nähty. Yliaikaa oli jo pelattu parisen minuuttia, kun yhtäkkiä raitapaita oli kuitenkin yksi läpi ja näytti pahasti siltä, että keltamusta armoton taistelu valuisi hukkaan. Pelastavaksi enkeliksi ilmaantui kuitenkin tänään NoPS-paidassa debytoinut Aaro Nyyssönen, jonka loistava liukutaklaus teki vierashyökkääjän aikeet tyhjiksi ja vaikka vieraat vaativat isoon ääneen rankkaria, niin ottelun erotuomari näki aivan oikein taklauksen kohdistuneen palloon. Päätösvihellyksen jälkeen kentällä nähtiin yksi iloinen ja yksi erittäin pettynyt joukkue.

Lähtökohtiin nähden se oli yksi kovimmista suorituksista tältä jengiltä. Rosterista nimittäin puuttui peräti 15 sellaista pelaajaa, jotka ovat tällä kaudella esiintyneet säännöllisesti avauskokoonpanossa. TamU-pelaajat olivat tänään kaikki oman seuransa avarissa ja jälleen yhden runkopelaajan kausi päättyi tällä viikolla loukkaantumiseen. Siihen vielä päälle sairastelut ja isänmaan puolustaminen. Avauskokoonpanossa vaihtui jälleen seitsemän pelaajaa viikon takaiseen MaPS-voittoon nähden. Vepsu puolestaan juoksutti kehiin kokoonpanon, josta suurin osa juhli juuri tällä viikolla nousua miesten Kakkoseen VPS Akatemian riveissä ja pari peluria on nähty tällä kaudella myös Veikkausliigan kirkkaissa valoissa. Voikin hyvällä syyllä sanoa, että tänään henki voitti materian ja pitääkin olla erittäin onnellinen pelaajien puolesta, että kova urakka palkittiin arvokkaalla pisteellä.

Kolmen pelin tappioputki on nyt käännetty kolmen pelin tappiottomaksi putkeksi. Kolme peliä jäljellä ja paljon on vielä pelissä. Sarjasopimus on edelleen uusimatta ja toisaalta kaiken mennessä nappiin, voidaan viimeisellä kierroksella pelata vielä jopa mitalista. Äärimmäisen mielenkiintoinen syksy jatkuu keltamustan osalta tulevana lauantaina Vantaan Myyrmäessä, jossa vastaan asettuu sarjakakkonen VJS.