Synkkä alku liikaa Vantaalla

28.9. VJS-NoPS 2-0 (2-0)

Lauantaina oli aika kauden viimeistä edellisen vierasreissun. Bussin suunnaksi otettiin Vantaa ja Myyrmäen stadion, jossa kolmanneksi viimeisen kierroksen ottelua isännöi VJS. Kotijoukkue oli sarjassa toisena ja NoPS puolestaan yhdeksäntenä. Eroa joukkueiden välillä oli kuitenkin vain kuusi sarjapistettä, joten isojen panosten peli oli molemmille osapuolille kyseessä. Edellinen kohtaaminen oli viime kaudelta, jolloin samalla areenalla päädyttiin tasapeliin lukemin 1-1.

Juuri synkemmin ei taisto pienessä tihkusateessa olisi voinut nokialaisittain alkaa, sillä kaksi ensimmäistä VJS:n hyökkäystä tuottivat molemmat maalin. Ensimmäisessä tilanteessa kömpelö puolustaminen johti selvääkin selvempään pilkkutuomioon ja Mikko Koivumäki niittasi pallon varmasti NoPS-vahti Saku Lehtosen selän taakse. Ja heti perään rankkarin hankkinut Erem Uzun hassutti NoPS-puolustusta ja laukoi lopulta hienosti takakulmaan lukemiksi jo 2-0. Ensimmäisen vartin aikana muistot Vaasan keväisestä löylytyksestä hiipivät väkisinkin mieleen, sillä kentällä oli tasan yksi joukkue valmiina pelaamaan. Lisätakaiskuilta kuitenkin joten kuten vältyttiin ja pikku hiljaa myös kotijoukkueen suurin kiima alkoi laantua ja vieraatkin pääsivät edes jollain tavalla osalliseksi kenttätapahtumista. Kovin sekaisin oma paketti aivan kenttäryhmityksestä lähtien oli kuitenkin lähes koko avausjakson, eikä paria erikoistilanne-mahdollisuutta enempää onnistuttu kotijoukkueen maalille luomaan. VJS vielä uhitteli muutaman kerran, mutta lisämaaleja sekään ei onnistunut värkkäämään ja näin tauolle lukemista 2-0.

Tauolla tilanne pyrittiin kaikin tavoin nollaamaan ja ainakin jossain määrin siinä onnistuttiinkin. Toinen 45-minuuttinen olikin kauttaaltaan huomattavasti tasaisempi kuin avausjakso ja myös vieraat pääsivät nyt nauttimaan vallan välineestä eli pallosta enemmän. Muutama hyvän oloinen hyökkäyskin saatiin sommiteltua, mutta totuuden nimissä kuparisen rikkominen ei kovin lähellä tänään ollut oikeastaan missään vaiheessa. Paras paikka oli ehkäpä Casper Stenroosin paristakympistä lähtenyt vapari, joka painui jonkin verran oikean pystypuun ohi. Kotijoukkuekaan ei tekopaikoilla herkutellut, mutta melko hyvin se onnistui kontrolloimaan pelin kulkua ja pelaamaan kellosta minuutin toisensa jälkeen pois. Aivan ottelun loppuhetkillä oli kolmas VJS-maali vielä lähellä, mutta lähietäisyydeltä lähteny yritys ei verkkoon painunut ja näin pisteet jäivät Vantaalle salama-maalien ansiosta lukemin 2-0.

Kun pelin alku on näin hankala, niin väkisinkin katse aina kääntyy siihen, että mikä on valmistautumisessa mennyt pieleen. Syystä tai toisesta keltamusta ei tänään ollut valmis ja siitä saa ison siivun ottaa myös valmennusjohto piikkiinsä. Hienosti kapea ryhmä kuitenkin kokosi rivinsä ja etenkin toisen puoliajan taisteluilmeestä joka ukko ansaitsee kiitoksen.

HJK varmisti tänään mestaruutensa ja myös VJS on voittonsa ansiosta erittäin lähellä jonkin väristä mitalia. Keltamustan osalta päivän tulos merkitsi sitä, että mitalihaihattelut voidaan unohtaa ja kahden viimeisen viikonlopun ainoa tavoite on tehdä se, mikä alunperinkin oli realismia eli varmistaa sarjapaikka ilman karsintaottelua. Yksi voitto siihen suurella todennäköisyydellä riittää ja viikon päästä lauantaina sitä päästäänkin hakeman kovimman mahdollisen jengin kustannuksella, kun kauden viimeiseen kotipeliin Menkalaan saapuu vieraaksi mestari-Klubi.