Piste tuliaisina avauksesta

28.7. Atlantis FC-NoPS 2-2 (1-1)

A-junnujen SM-sarja vuosimallia 2024 potkaistiin käyntiin lauantaina kahden ottelun voimin ja sunnuntaina oli myös NoPS:n vuoro aloittaa urakkansa toisella kaudella peräkkäin vanhimpien junnujen pääsarjassa. Sunnuntai-aamuna suunnaksi otettiin Helsingin Pukinmäki, jossa avausottelu isäntänä toimi Atlantis FC. Molemmilla joukkueilla oli sarjan alkaessa taskussaan jo yksi sarjapiste, sillä sekä Atlantis että NoPS sijoittuivat karsintalohkoissaan kolmanneksi ja saivat näin yhden lähtöpisteen loppuhuipennukseen. Viime kaudella helsinkiläiset sijoittuivat lopulta neljänneksi, kun taas NoPS oli kymmenes. Keskinäisen ottelun Nokialla vei nimiinsä Atlantis lukemin 1-3.

Hyväkuntoinen nurmikenttä loi hyvät olosuhteet kamppaiulle ja avausjakso olikin kaikinpuolin tasainen ja vauhdikas. Aivan alkuhetkien jälkeen hallinta siirtyi hienokseltaan vieraille, mutta paria hyvää aihioita enempää keltapaidat eivät onnistuneet luomaan. Kotijoukkue pelasi hyvin suoraviivaisesti, eivätkä kaukaa omalta alueelta lähteneet pallot aiheuttaneet nokialaisten puolustukselle juurikaan ongelmia. 18.minuutilla kotijoukkue siirtyi kuitenkin, hieman pelitapahtumien vastaisestikin, johtoon. Adonis Sfishtan kulmapotku leijaili kaikessa rauhassa ohi, yli ja läpi hölmistyneiden NoPS-pelureiden ja näin Atlantis siirtyi kuin ilmaiseksi johtoon. 33.minuutilla vieraat onnistuivat kuitenkin kapuamaan rinnalle. Keskialueen vapaapotkun jälkimainingeissa pallo jäi elämään kotijoukkueen boxiin ja lopulta palloa kiikutettin pilkulle, kun Samuel Kälviltä vedettiin jalat alta rangaistusalueella. Samainen peluri toimitti pallon 11 metristä varmasti verkkoon ja näin oli palattu lähtöruutuun. Jakson loppu oli tasaista vääntöä, jossa otteetkin hieman kovenivat, mutta kamppailu oli rehtiä, eikä mitään ylilyöntejä nähty. näin tauolle tasalukemissa.

Tauko sopi tänään paremmin kotijoukkueelle, sillä Atlantis tuli toiselle jaksolle todella vahvasti. Se loi heti pari vaarallista tilannetta ja kolmannesta sitten kolahti. Keskivapari leijaili koko paletin yli ja Paul Ejehillä oli lopulta helppo työ tuikata viidestä metristä kotijoukkue uudelleen johtoon. Kauaa eivät vieraat kuitenkaan joutuneet takaa-ajoasemassa viettämään, sillä 55.minuutilla keltamusta kehitteli hyvän hyökkäyksen, joka päättyi laadukkaaseen keskitykseen, jonka kotipuolustus ehti vielä katkomaan. Suurin osa kentällä ja sen ulkopuolella olleista taisi luulla peliä jatkettavan kulmapotkulla, sillä peli ikään kuin keskeytyi. Santtu Vasala piti pallon kuitenkin pelissä, tarjoili takaviistoon Jari Kikaloville ja tämän lauottua pallon varmasti takanurkkaan, oli kotijoukkueen vuoro ihmetellä tapahtunutta. Pelin vanhetessa NoPS-jalka alkoi hieman painaa ja mitä lähemmäksi päätösvihellystä mentiin, sitä selvemmin peli siirtyi kotijoukkueen haltuun. Vieraat eivät saaneet enää hyökkäyksiään kestämään ja niinpä Atlantis pääsi vyöryttämään entistä useammin kohti Saku Lehtosen vartioimaa maalia. Kertaalleen pallo saatiin maaliin paitsioasemasta ja muut vaaralliset tilanteet "Sakke" yhdessä muun puolustuslinjan kanssa hoiteli tyylikkäästi. 82.minuutilla vieraat saivat tilaisuuden jopa täyden potin ryöstämiseen, kun Ukko Salo pääsi kahden blokatun laukauksen jälkeen yrittämään, mutta hieman hankalasta asennosta lähtenyt laukaus kimmahti yläriman kautta maisemiin. 87.minuutilla puolestaan näytti vahvasti siltä, että kotijoukkueen painostus palkitaan, mutta vieraiden onneksi puhtaasta läpiajosta lähtenyt laukaus pamahti tolppaan ja siitä yli päätyviivan. Lopulta molemmat joukkueet tuplasivat pistesaldonsa, sillä Pukinmäen helteisessä iltapäivässä päädyttiin tasalukemiin 2-2.

Tänään jo alkuverkasta näki, että nyt on tosi kyseessä. Sama päämäärätietoinen tekeminen siirtyi hienosti myös kentälle ja avausjakso olikin, vastustaja huomioiden, yksi kauden parhaista. Toisella jaksolla tossu alkoi hieman painaa ja sen myötä myös päätöksenteko heikkeni, mutta kaikkiaan piste vieraissa Atlantikselta on kiitettävä suoritus ja erinomainen startti syksyn urakalle.

Seuraavaksi on kahden kotimatsin vuoro. Niistä ensimmäinen mitellään ensi viikon lauantaina, jolloin Tapio Rautavaaran kentälle saadaan mielenkiintoinen vieras, nimittäin sarjanousija JäPS. Matsi starttaa klo 16.00.