Mestari niukasti parempi - sarjapaikka varmistui kuitenkin!

Lokakuun ensimmäisenä lauantaina futiskausi 2024 oli edennyt siihen pisteeseen, että NoPS:n A-junnuilla oli ohjelmassa kauden viimeinen kotiottelu. Tietenkin sillä olettamalla, että tie ei vie jatkokarsintaan Ykkösen toiseksi parasta lohkokolmosta vastaan. Vastustajaksi Menkalan hornankattilaan saapui ei enempää eikä vähempää, kuin tuleva Suomen Mestari HJK. Panosta iltapäivän kamppailussa oli siis enää toisella joukkueella, sillä Klubi pääsi kahdelle viimeiselle kierrokselle rennolla mielellä nauttimaan. NoPS sen sijaan kaipasi vielä voittoa, jotta kolmas perättäinen SM-sarjakausi olisi varma. Viime kaudella joukkueet kohtasivat lähes päivälleen vuosi sitten ja silloin HJK juhli pronssisia mitaleja voitettuaan puhtaasti 0-5.

Ennen ottelun alkua nähtiin ison maailman malliin NoPS-pelaajien kunniakuja, kun tulevat mestarit astelivat Menkalan viheriölle. Siihen keltamustan kunnioitus sitten loppuikin, sillä ensimmäinen 45-minuuttinen oli melko vahvasti kotijoukkueen hallintaa. Heti ensi minuuteilla Eero Lambergilla oli hyvä tontti avausmaalin ja muutenkin peli pyöri lähes yhtenään stadilaisten kenttäpuoliskolla. Jonne Rosenbergin nostamat lukuisat kulmapotkut olivat järjestään vaarallisia ja kertaalleen Krister Salonen onnistuikin toimittamaan pallon jo maaliviivan tuntumaan, mutta ei kuitenkaan sen yli. Toki vieraillakin omat saumansa maalintekoon oli, mutta maalivahti Saku Lehtosen johtama NoPS-puolustus selvitti muutamat vaarallisenkin oloiset tilanteet varmasti. Avausjakso ei yli satapäiselle yleisölle osumia tarjonnut, joten tauolle mentiin kiikarilukemissa.

Tarina ei tarkalleen kerro, että paransiko mestari tekemistään ja vaiko jäikö keltamusta hivenen kopin puolelle, mutta joka tapauksessa tauko toi ottelun luonteeseen käänteen. Keltapaitojen otteisiin hiipi lievää huolimattomuutta ja niinpä HJK pääsi entistä useammin hyökkäyspuuhiin ja näin määräämään myös pelitahdin. Muutamaan otteeseen vieraat pääsivät jo uhittelemaan, kunnes 57.minuutilla sitten napsahti. HJK sahasi laadukkailla syötöillä kotijoukkueen alakerran palasiksi ja lopulta Elias Sormunen pääsi tuikkaamaan takatolpalta avausmaalin. Takaisku ei kuitenkaan kotipelureita lamaannuttanut, vaan tämän jälkeen päästiin jälleen peliin mukaan. Lambergilla ja Topias Karjalaisella oli tonttinsa tuoda kotijoukkue tasoihin, mutta ruuti oli märkää. Loppukiri jäi vähän lopulta vähän torsoksi ja näin mestari kuittasi kaikki pisteet mukaansa kotimatkalle.

Tänään olisi kyllä olla vaikkapa kaikki kolme pinnaakin tarjolla. Aihioita oli enemmän, kuin monessa muussa pelissä tällä kaudella, mutta osaaminen ei tänään riittänyt niiden konkretisoitumiseen kunnollisiksi tekopaikoiksi. Kaikki kunnia kuitenkin keltamustalle sikermälle, joka omalta osaltaan näytti, että kuinka tasainen ASM on tällä kaudella ollut.

Oman pelin jälkeen mielenkiinto nokialaisleirissä kääntyi Vantaan Myyrmäkeen, jossa iltapelissä iskivät yhteen VJS ja MaPS. Mikäli kotijoukkue onnistuisi voittamaan, varmistuisi nokialaisten SM-karsintapaikka jo ennen ensi lauantain päätöskamppailua Porissa.

Myyrmäen kamppailu piti otteessaan pitkälle toiselle puoliajalle, koska VJS:n hallinnasta huolimatta tulostaululla ei maaleja nähty. 66.minuutilla Olli Saksinen lopulta rikkoi kuparisen ja lopulta VJS porskutti selvään 5-0-voittoon ja tarttui tiukasti hopeamitaleihin. Samalla varmistui se seikka, että Nokialla pelataan jälleen ensi keväänä A-junnujen SM-karsintaa!