Kirvelevä tappio paikallistaistosta

1.9. NoPS-Ilves 0-1 (0-1)

Sunnuntai 1.9. oli ympäröity NoPS-kalentereihin heti, kun otteluohjelma julkaisiin, sillä silloin oli ohjelmassa kauden kolmas ja viimeinen Pirkanmaan derby NoPS-Ilves. Myös sarjatilanteen kannalta ottelu oli tärkeä, sillä neljän pelatun kierroksen jälkeen joukkueet olivat jämähtäneet taulukon kahdelle viimeiselle paikalle. Kauden aiemmissa kohtaamisissa NoPS oli ollut lievästi niskan päällä: maaliskuun alussa keltamusta voitti koti-Menkalassa lukemin 3-2 ja toukokuussa Kaupissa päädyttiin tasapeliin maalein 2-2.

Syystä tai toisesta ensimmäisen parinkymmenen minuutin ajan kentällä nähtiin arka ja alistuvainen kotijoukkue. Keltamusta vetäytyi kuoreensa ja luovutti pallonhallinnan vierailleen täysin ilmaiseksi. Yhden avopaikan vihreässä vieraspaidassa esiintynyt Ilves vyörytyksestään sai aikaiseksi, mutta maalia 142 päinen yleisö ei vielä nähnyt. Pikku hiljaa myös kotijoukkue sai koneitaan käyntiin, alkoi prässätä ylempää ja yhtäkkiä pelin kuva kääntyi täysin päälaelleen. Mitään pitkiä pallonhallintajaksoja NoPS ei toki saanut aikaiseksi, mutta pääsi toistamiseen riistoihin ja hyökkäämään. Avausjakson paras keltapaitojen tekopaikka siunaantui Verneri Maunukselalle, mutta puolittaisen läpiajon päättänyt puolivolley-laukaus karkasi reilusti yli maalin. Avausjakson loppu oli tälläkin kertaa kotijoukkueelle synkkä. Ilves riisti pallon laidalla, josta se pelattiin keskisektoriin vapaaksi unohdetulle Iiro Talvitielle ja tämä latasi kovaa riman alle vieraat taukojohtoon.

Tauolla NoPS-kopissa päätettiin, että taistelutta eivät pisteet Manseen lähde ja toinen jakso olikin keltamustalta kenties paras SM-sarjassa tähän mennessä. Pelin painopiste saatiin heti vietyä vieraiden kenttäalueelle, mutta aivan laatupaikat loistivat ekan vartin aikana poissaolollaan. Hetkellisesti Ilveskin pääsi jälleen paremmin peliin mukaan, mutta enimmäseen pallo viihtyi keltapaitojen jaloissa ja vieraiden kenttäpuoliskolla. Jakson edetessä paikkojakin alkoi syntyä. Ensin Max Siljander petasi Jonne Rosenbergille tyhjän maalin, mutta liukas pallo kimmahti maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Juhani Järvinen vedettiin rangaistusalueella nurin, mutta erotuomarin mielestä sääntöjen puitteissa. Seuraavaksi oli Kasperi Ala-Talan vuoro yrittää kulman jälkitilanteesta, mutta puolivolleysta lähtenyt laukaus pysähtyi miesmuuriin. Muutama muukin läheltä piti-tilanne Ilveksen kenttäpäädyssä nähtiin, mutta maaliin asti pallo ei tietään koskaan löytänyt ja näin tamperelaiset pääsivät lyhyelle kotimatkalle kolme pistettä mukanaan.

Joukkue olisi ansainnut taistelustaan jonkun palkinnon sarjapisteiden muodossa, mutta sellaisia ei valitettavasti ole jaossa. Maalitilanteiden valossa voittokaan ei olisi ollut vääryys, mutta valitettavasti tuloksena oli vain kolmas perättäinen tappio. Päätä ei kuitenkaan auta painaa pensaaseen, sillä pelistä toiseen ollaan täysin kamppailussa mukana ja sarja on vielä pitkä. Pakko uskoa ja luottaa siihen, että ennemmin tai myöhemmin tekeminen myös palkitaan.

Helppoja pisteitä ei ole ensi viikonloppunakaan jaossa, sillä viikon päästä sunnuntaina matka käy Helsingin Jätkäsaareen sarjanelosen PPJ:n vieraaksi.