Katkeransuloinen tasuri

3.8. NoPS-JäPS 2-2 (0-1)

ASM jatkui NoPS:n osalta lauantaina, jolloin ohjelmassa oli loppusarjan ensimmäinen kotiottelu. Tapio Rautavaaran kentän viheriölle saatiin vieraaksi mielenkiintoinen vastustaja sillä toiseen kenttäpäätyyn asettui sarjanousija JäPS Järvenpäästä. Vieraiden kausi oli ollut toistaiseksi täydellinen sillä mukaan lukien Ykkösen runkosarja, jatkokarsinta ja SM-sarjan avauskierros joukkue oli pelannut 11 ottelua ja voittanut ne kaikki. Keskiviikon sarja-avauksessa se kaatoi kotikentällään TPS:n puhtaasti 5-1. NoPS puolestaan oli avannut syyskierroksen vierastasapelillä Atlantista vastaan. Lauantai-iltapäivän kohtaaminen oli taisteluparin ensimmäinen tässä ikäluokassa, joten siinäkin mielessä edessä oli kiehtova koitos.

Satapäinen kotiyleisö pääsi heti kärkeen huokailemaan, sillä jo ensimmäisllä minuuteilla tapahtui molemmissa päissä kenttää. Maali jäivät kuitenkin molemmilta ryhmiltä tekemättä ja seuraava puolituntinen olikin huomattavasti hiljasempi. Kotijoukkue hallitsi hienokseltaan, mutta tekopaikat loistivat poissaolollaan. Vieraille ottelu oli ilmeisesti kauden ensimmäinen luonnonnurmella ja niinpä JäPS oli valinnut hyökkäysmoodikseen varsin suoraviivaisen etenemisen, eivätkä pitkät pallot juuri keltaisten toppariparille Verneri Maunuksela-Tomas Rantala ongelmia tuottaneet. Jakson viimeisellä kolmanneksella keltamustien pasmat kuitenkin hieman sekosivat ja yhden heikosti puolustetun tilanteen seurauksena vieraat onnistuivat hankkiutumaan johtoon. 34.minuutilla sinipaita pyöräytti kahden NoPS-pelurin ahdistelusta huolimatta jalkansa auki kulmalipun tuntumassa, toimitti maalille ja lopulta pallo pompahteli hieman onneekkaastikin Niko Helastelle, joka ohjasi ilmasta ykkösellä pallon takanurkkaan. Tästä taukovihellykseen olikin sitten kotijoukkueen kannalta hieman selviytymistaistelua, mutta ilman useampia takaiskuja selvittiin ja näin tauolle lähdettiin vieraiden maalin johtoasemassa.

Toisen jakson alku ei vielä mitään isompaa lupaillut. NoPS onnistui jälleen pääsemään kyllä kuskin paikalle, mutta hyökkäämisen punainen lanka oli tänään kateissa ja toisaalta JäPS keskittyi jakson alusta pitkälti suojaamaan johtoasemaansa, joten kovin ylimääräistä tilaa ei hyökkäyskolmanneksella ollut. Koko ajan kasvava paine toki saatiin vieraiden kenttäpäätyyn, mutta kun tekopaikoille ei ollut asiaa, niin alkoi pahasti näyttää siltä, että JäPS jatkaa voittokulkuaan myös Nokialla. Erikoistilanteita kotijoukkue kuitenkin sai jatkuvalla syötöllä ja niistä löytyi lopulta myös avain onneen. 75.minuutilla Jonne Rosenberg toimitti sivurajaheiton Maunukselalle suojaukseen rangaistusalueelle ja tämä tönättiin selkäpuolelta nurin. Vierasleirissä tuomiota pidettiin kohtuuttoman kovana, mutta yhtäkaikki pallo vietiin pilkulle ja Rosenberg laukoi varmasti tasoituksen. Heti perään meinasi käydä kylmät, sillä keskialoituksen jälkeen vieraat loivat heti toisen jakson ensimmäisen tilaisuutensa, mutta NoPS-vahti Saku Lehtosen torjumaa irtopalloa eivät vieraat onnistuneet toimittamaan verkkoon. 86.minuutilla kotiyleisö repesi sitten liitoksistaan kotijoukkueen siirryttyä johtoon. Jälleen Rosenberg toimitti pallon käsistään Maunukselalle, joka tällä kertaa pudotti takaisin ja Jonne nosti pallon maalille. Irtopallo kimmahti sopivasti Samuel Kälvin ulottuville ja tämä laukoi ruuhkan läpi keltamustan johtoon. Kylmä suihku odotti jo kuitenkin heti nurkan takana. Jälleen tehdyn maalin jälkeen ote herpaantui ja vastustaja pääsi kuittaamaan luvattoman helposti vaihtopelaaja Aleksi Ikosen lauottua JäPS:n jälleen rinnalle pienehköstä kulmasta. Lähes viiden minuutin lisäajan aikana molemmilla orkestereilla oli vielä omat tilaisuutensa koko potin ryöväämiseen, mutta enempiä osumia ei nähty. Näin JäPS:n voittoputki tuli päätökseensä, kun taas NoPS pelasi jo kymmenennen perättäisen tappiottoman matsinsa.

Eipä sitä taas tiedä, että pitäisikö itkeä vai nauraa. Jos katsotaan kokonaisuutta alkuvihellyksestä päätösvihellykseen, niin tasapeli on varmasti täysin oikea lopputulema. Tikkari kuitenkin kävi jo suussa ja niinpä päällimmäisenä tunteena on varmasti harmistus täyden pistepotin menetyksestä. Ehkä tämän päivän esityksellä ei kuitenkaan enempää ansaittu, sillä Atlantis-pelin tasolle ei tänään päästy oikeastaan missään vaiheessa. Kokonaisuudessaan startti on kuitenkin ollut hyvä ja isossa kuvassa pääasia onkin se, että viikonlopusta toiseen pystytään pelaamaan hyviä ja tasaisia pelejä tässä sarjassa.

Myös ensi viikonloppuna päästään hyvässä kunnossa olevalle kotinurtsille. Kolmannen kierroksen matsi nimittäin mitellään sunnuntaina 11.8., ja silloin Nokialle saadaan vieraaksi espoolainen FC Honka.