Honka meni toisella jaksolla menojaan

11.8. NoPS-FC Honka 1-4 (1-0)

A-junnujen SM-sarja jatkui keltamustien osalta toisella perättäisellä kotiottelulla, kun sunnuntai-iltapäivän ratoksi Tapio Rautavaaran kentälle saapui vieraaksi Espoon Honka. Molempien joukkueiden saldo oli ennen päivän kohtaamista kolme sarjapistettä. NoPS oli yhden lähtöpisteen lisäksi kerännyt kaksi tasapelipinnaa, kun taas espoolaisten pisteet olivat peruja viime viikonlopun MaPS-voitosta. Viime kaudella joukkueet kohtasivat Espoossa ja tuolloin NoPS varmisti paikkansa tämän kauden SM-karsintaan 0-1-voitollaan.

NoPS tuli tänäänkin telineistä hyvin, mutta syystä tai toisesta tekeminen lässähti jo ensimmäisen vitosen jälkeen. Puolustaminen meni kummallisen passiiviseksi ja kotijoukkue luovutti suosiolla pallonhallinnan vierailleen. Ja kun omat pallolliset vaiheet kestivät useimmiten yhden tai kaksi syöttöä, ei ollut vaikeaa arvata, että kumpaan suuntaan peliä käytiin. Vieraatkin toisaalta tyytyivät paljolti pimputtelemaan muodon ulkopuolella, joten mitään suurta futisnautintoa ei kotiyleisölle avausjaksolla tarjoiltu. Muutaman kerran valkopaidat lähtivät hakemaan ratkaisua hieman kauempaa, mutta näillä ei Saku Lehtosen vartioimaa NoPS-maalia uhattu. Pitkään näyttikin siltä, että tauolle mennään kiikarilukemissa, mutta vastoin pelin kuvaa koppiin mentiinkin kotijoukkueen johtoasemassa. 41.minuutilla Jonne Rosenbergin ahnas prässi tuotti tulosta syvällä Hongan puolustusalueella. Pallo ajautui Juhani Järviselle, joka malttoi hienosti ja petasi ikävän oloisesti loukkaantuneen Samuel Kälvin korvanneelle Topias Karjalaiselle avopaikan ja "Topi" käyttikin tilaisuuden hyväkseen siirtäen etunurkka-laukauksella kotijoukkueen taukojohtoon.

Taukopuhuttelu tehosi ja toisen jakson ensimmäinen vartti olikin kotijoukkueen selvästi parasta aikaa tänä iltapäivänä. Korkeampi ja organisoidumpi prässi tuotti Hongan alakerralle kerta toisensa jälkeen ongelmia ja useammankin kerran keltapaidat pääsivät riistoon jo syvällä vieraiden alueella. Tekopaikoiksi parantunut tekeminen ei konkretisoitunut, mutta vielä tunnin kohdalla näytti hyvinkin siltä, että voitto olisi otettavissa. Toisin kuitenkin kävi. 65.minuutilla kotijoukkue myi hieman helpon vapaapotkun  reilun 20 metrin päähän omasta maalista ja vieraat käyttivät sen häikäilemättömästi. Hyvä kikkapeli tuotti Aito Pitkäselle laadukkaan vetopaikan ja laukaus oli vieläkin laadukkaampi viuhuen yläriman kautta verkkoon. Tämän jälkeen NoPS sinnitteli joten kuten mukana, mutta kun omasta pallollisesta pelaamisesta ei taas ollut tietoakaan, kävi paine omissa loppujen lopuksi liian suureksi ja Honka naulasi pisteiden kohtalon kolmella pikamaalilla. 82.minuutilla Pitkänen hassutteli aikansa NoPS-linjan edessä ja laukoi sitten maita pitkin takanurkkaan lukemiksi 1-2. Pari minuuttia myöhemmin oli Elliot Backmanin vuoro tappaa peli lopullisesti päästyään pystysyöttöön luvattoman helposti kotijoukkueen boxissa. Ja 86.minuutilla Pitkänen kruunasi hattutemppunsa ja keltamustien nöyryytyksen sijoittamalla läpiajonsa päätteeksi loppulukemat 1-4.

Pahasti jäi tänään piippuun keltamustien tekeminen. Syystä tai toisesta valmius pelata ei ollut tänään kahden ensimmäisen matsin tasolla, eikä yllättävästä johtomaalista ja toisen jakson hyvästä alusta lopulta ollut pelastamaan tappiolta. Hongalta ei mitään pois, sillä B-junnupitoinen ryhmä olisi voinut viedä pisteet mennessään, vaikka kotijoukkue olisi pystynyt parhaimpaansa, mutta tänään espoolaiset saivat kyllä voittonsa turhan halvasti. Isossa kuvassa kotijoukkueellakaan ei mitään hävettävää ole, sillä kymmenen pääsarjamatsia ehdittiin menemään ilman tappiota ja väkisinkin se heikompikin esitys johonkin väliin tulee.

Ensi viikonloppuna ei SM-sarjaa pelata, joten seuraava tilaisuus oman tekemisen parantamiseen tarjoutuu vasta vajaan parin viikon päästä. Lauantaina 24.8. otetaan nimittäin suunnaksi Turun Kupittaa, jossa isketään yhteen sarjanousija TPS:n kanssa.